Gap Turu Pegasus ile 5 Gece 6 Gün Tur Programı

 Gap Turu 

 Pegasus ile 5 Gece 6 Gün | Adana gidiş Adana dönüş 

 İzmir Çıkışlı 

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı
Gezilecek Yerler: Adana, Antakya, Kırıkhan, Hassa, Adıyaman, Siverek, Diyarbakır, Batman, Hasankeyf, Mardin, Kızıltepe, Viranşehir, Şanlıurfa, Halfeti, Gaziantep, Kahramanmaraş
PROGRAM
1 Gün:

Günün Gezi Noktaları ;

Sabancı Merkez Camii (Panormaik)
Taş Köprü ( Panoramik)
Hatay Mozaik Müzesi
St. Pierre Kilisesi
Habibi Neccar Cami
Harbiye


Check-in işlemlerimiz bireysel olarak gerçekleştirdikten sonra Pegasus Havayolları İzmir / Adana uçağı ile Adana’ya hareket ediyoruz. (Uçak saatlerinde oluşabilecek Rötardan dolayı programda değişiklik yapılabilir.) Adana’ ya varışta bizleri bekleyen tur aracımız ve rehberimiz ile buluşarak turumuza başlıyoruz. Alınan (ekstra) serbest kahvaltının ardından, Adana şehir merkezini, Sabancı Merkez Cami ve Taş Köprüyü panoramik olarak görüyoruz. Sonrasında dinlerin ve dillerin kardeş gibi koyun koyuna yaşadığı, hoşgörünün ve farklı kimliklere saygının başkenti, Roma döneminde olimpiyatlar şehri diye bütün Dünya’da nam salmış Hatay ili merkezi Antakya’ya Belen Geçidi üzerinden ulaşıyoruz.

Antakya’da yapılan panoramik şehir turu sonrasında öğle yemeğimizi Harbiye (Defne) bölgesinde, Antakya mutfağının birbirinden değişik ve lezzetli mezelerinin tatlandırdığı bir menüyle alıyoruz. Künefenin bu şehre ait olduğunu da şimdiden hatırlatalım. Dünyanın 2.büyük Mozaik Müzesi olan Hatay Müzesini geziyoruz. Müze gezimiz sonrasında dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre Kilisesi’nin tadilatta olması nedeni ile dışarıdan panoramik olarak görüyoruz.  Anadolu’da yapılan ilk cami olan ve içerisinde Hz İsa’nın havarilerinden Yahya, Yunus, Şem'un-ı Sefa ve Yasin Süresinde adı geçen Habib–i Neccar’ ında kabrinin bulunduğu Habib Neccar Camii'ni ziyaret ediyoruz. Ardından Eski Antakya Evlerini göreceğimiz sokaklarda yürümeye başlıyor, Katolik, Ortodoks Kiliselerini ziyaret ediyor (Ziyarete açık olduğu takdirde kiliseleri görebiliriz) sonrasında, Antakya'nın modern halini bize unutturacak olan Uzun Çarşıya giriyoruz. Ardından eski dönemlerde Antakyalı zenginlerin yazlık mevkii olan ve çağlayanlarından su kanallarıyla şehre su getirilen Defne (Harbiye)’yi geziyoruz. Harbiye’deki gezimizden sonra otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.



2 Gün:

Günün Gezi Noktalar ;

Nemrut Dağı
Karakuş Tümülüsü
Cendere Köprüsü


Sabah kahvaltının ardından KırıkhanHassaIslahıyePazarcık ve Gölbaşı üzerinden Adıyaman’a ulaşıyoruz. Şehir merkezindeki otelimize yerleşip, kısa bir dinlencenin ardından dileyen misafirlerimiz ile bizleri bekleyen minibüslerimize binerek muhteşem Nemrut Dağı macerasına başlıyoruz.(EKSTRA) 2000 yıl öncesinin çılgın ve idealist kralı Antiokhos’un Torosların zirvesine yaptırdığı anıt mezarına ulaşmadan önce göreceğimiz başka antik eserler de var. Sırasıyla; Kommagene kraliyet ailesinin kadınlarının anıt mezarı olan Karakuş Tümülüsü, Roma askeri mimarisinin dünyadaki en iyi köprü örneklerinden olan Cendere Köprüsü ve Komagene krallarının yazlık başkenti olan Arsemia kalıntılarını görerek 2150 m yükseklikteki Nemrut Dağı’na ulaşıyoruz.(Hava ve yol durumu müsait olduğu takdirde) Burada Doğu ve Batı Terasları, Zeus-OramastesApollon-MithrasHerakles-Artaganes, tanrıça Kommagene, kral Antiochos ve koruyucu Aslan-Kartal heykellerini görerek bir yandan da muhteşem günbatımını. (Otele varış saatimize göre gün doğumuna da çıkılabilir) izleyerek günümüzü sonlandırıyoruz ve minibüslerimizle otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün:

Günün Gezi Noktaları ;

Atatürk Barajı
On Gözlü Köprü
Hasankeyf
Midyat Konuk Evi

Sabah otelde yapacağımız kahvaltımızın ardından dünyadaki en önemli bölgesel kalkınma projelerinden biri olan Güneydoğu Anadolu Projesinin kalbi Atatürk Barajı’nın oluşturduğu göletin üzerinden Nissibi Köprüsünü kullanarak geçiyoruz. Siverek’i görerek ulaştığımız Diyarbakır’da otobüsümüzle panoramik tur yapacağız. Sonrasında Mardin Kapı ve Diyarbakır Tarihi Surlarını görüyor ve On Gözlü Köprüyü fotoğraflıyoruz. Aracımıza binerek Batman’a ulaşıyor ve burada öğle yemeği molamızı veriyoruz. (EKSTRA TUR: Dileyen misafirlerimizle Malabadi Köprüsü’nü görmeye gidiyoruz.) Öğle yemeklerimizin ardından antik çağın ilk yerleşim alanlarından biri olan Hasankeyf’e varıyoruz. Binlerce yıldır kıyısına kurulduğu Dicle Nehri tarafından hayat verilen ama Ilı Su Barajı ile sular altında kalan Hasankeyf’in hüznüne ortak olacağımız bu gezimizde görkemini hala koruyan Hasankeyf kalesini, Zeynel Bey Türbesi’ni, El Rızk Camii’nin minaresini ve mağaraları görerek vereceğimiz serbest zamanın ardından aracımıza binerek Tur Abdin bölgesinin kalbi olan Süryani cemaatinin en önemli yerleşmelerinden Midyat’ta kısa bir gezinti yapıyoruz. Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği Telkâri sanatının en iyi örneklerinden alabilirsiniz. Sizlerin Sıla Dizisi ile tanıdığınız Midyat evlerinin en güzel örneklerinin bulunduğu Midyat’ta verilen serbest zaman ardından ayrılarak otelimize gidiyoruz ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. MARDİN/MİDYAT



4 Gün:

Günün Gezi Noktaları;

Deyrülzafaran Manastırı
Kasımiye Medresesi
Göbeklitepe
Harran

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası hareketle bölge halkının ‘’Medeniyetin Başkenti Anadolu’nun Taş Kenti’’ olarak adlandırdığı Mardin’e varış. Otantik yapısıyla bizi karşılayan şehirde uzunca bir dönem dünyadaki tüm Süryanilerin merkezi sayılan Deyrülzafaran Manastırı gezimize başlıyoruz. Burada Kilise, Tıp Okulu, Sin Tapınağı, Vaftizhane, Mezar bölümlerini görerek tekrar Mardin merkeze dönüyoruz. Kasımiye Medresesi ziyaretimiz esnasında göreceğimiz Mezopotamya Ovasının görüntüsü sizleri büyüleyecek. Devamında şehir merkezine ulaşarak rehberimiz eşliğinde Mardin Sokakları, Kırklar kilisesi, Abbaralar, Eski PTT binası, Ulu camii, Şehidiye camii gibi taş işçiliğinin daha birçok ustalık eserini görebileceğimiz yürüyüşümüzü gerçekleştirirken kendinizi başka bir dünyada bulacaksınız. Çarşıda verilen serbest zaman sonrasında Öğle yemeğimizi bu güzel şehirde aldıktan sonra Kızıltepe-Viranşehir üzerinden yaklaşık on iki bin yıl öncesinde inşa edilmiş insanlık tarihinin bilinen ilk Tapınağı olan Göbeklitepe 'ye ulaşıyoruz. Henüz çok az bir kısmı açılmış olan ve neolitik çağın hac merkezi kabul edilen Göbeklitepe’nin hikayesini dinlerken büyüleneceksiniz. Göbekli Tepe gezimiz sonrasında peygamberler şehri Şanlıurfa’ya varıyoruz. Sonrasında Peygamberler Şehri Urfa’ya bağlı ismi “Yolların kesiştiği yer” anlamına gelen Harran’a gidiyoruz. İlk İslam üniversitesinin de bulunduğu 5000 yıllık geçmişe sahip Harran içinde; Harran Üniversitesi (Ulu Cami), Kale, Kervansaray ve Konik Harran Evleri göreceğimiz yerler arasında. Buradaki gezimizin ardından Urfa’ya varıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Ardından dileyen misafirlerimiz yöresel eğlence URFA SIRA GECESİ (EKSTRA)’ne katılabilirler.

ŞANLIURFA KONAKLAMAMIZ ODA KAHVALTI ŞEKLİNDE OLUP DİLEYEN MİSAFİRLERİMİZ YEMEKLİ SIRA GECESİ PROGRAMINA KATILABİLİRLER.( EKSTRA )



5 Gün:

Günün Gezi Noktaları;

Halil-ül Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü, Hz. İbrahim Makamı
Birecik
Rum Kale
Halfeti Tekne Turu (Ekstra)

Sabah otelde alınan kahvaltının ardından Şanlıurfa gezimize başlıyoruz. Halil-ül Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü, Hz. İbrahim Makamı göreceğimiz ve ziyaret edeceğimiz yerler arasında. Gezimizin ardından Bedesten'de vereceğimiz serbest molanın ardından Birecik’e ulaşıyor ve burada Kelaynak Kuşları Koruma Merkezi’ni ziyaret ediyoruz. Siyah Gül denince aklımıza ilk gelen ve yakın zamanda Fırat Nehri üzerinde kurulan Birecik Barajının suları altında kalan Halfeti’ye ulaşıyoruz. Dileyen misafirlerimizle teknemize binerek Baraj Gölü üzerinde yapacağımız gezi sırasında Rum Kale ve sular altında kalan köyleri görüyoruz. (Ekstra) Tekne turumuzun bitiminde Halfeti’de çay ve fotoğraf molası vererek düşman işgali sırasındaki şanlı direnişiyle 1927 yılında “GAZİ” unvanı alan Antep’e hareket ediyoruz ve otele yerleşip konaklamamızı gerçekleştiriyoruz.



6 Gün:

Günün Gezi Noktaları;

Gaziantep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Baklavacılar, Elmacı Pazarı, Yemeniciler, Sedefçiler Çarşısı
Mutfak Sanatları Müzesi
Zeugma Mozaik Müzesi

Sabah otelde alınan kahvaltının ardından Antep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Baklavacılar, Elmacı Pazarı, Yemeniciler, Sedefçiler Çarşılarını geziyor ve Emine Göğüş Mutfak Sanatları Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından 600 yıllık bir kahvehane olan Tahmis Kahvesinde kahvelerimizi yudumluyoruz. Serbest zamanımızda rehberimizin önerileri doğrultusunda alış-verişlerinizi yapabilirsiniz. Tur bitiminde aracımızla Zeugma Mozaik Müzesi’ne geçiyor ve Birecik Barajı’nın su toplama döneminde uluslararası bir çalışma ile suyun altında kalmaktan kurtarılan ve Dünya’nın en önemli Mozaik Müzelerin den birinin kurulmasına neden olan mozaikleri ziyaret ediyoruz. Öğle yemeği molamızı verip Gaziantep’ten ayrılıyoruz ve Adana'ya doğru yola çıkıyoruz.(EKSTRA TUR: Dileyen misafirlerimizle Kahramanmaraş’a gidiyoruz.) Havaalanında Check-in işlemlerimizi yaparak Pegasus Havayollarına ait Adana/ İzmir uçağıyla turumuzun sonuna geliyor ve bir başka Taryatur organizasyonunda görüşmek dileğiyle sizlerle vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • İzmir Adnan Menderes Havalimanı (04:00)
Notlar

Gidiş Bilgileri(Uçak)

Havayolu : Pegasus Airlines
Uçuş Numarası : PC3010
Kalkış :İzmir, (ADB-Adnan Menderes) Havaalanı Saat: 06:10
Varış :Adana (ADA-Sakirpasa) Havaalanı Saat: 07:30

Dönüş Bilgileri(Uçak)

Havayolu : Pegasus Airlines
Uçuş Numarası : PC3015
Kalkış :Adana (ADA-Sakirpasa) Havaalanı Saat: 18:00
Varış :İzmir, (ADB-Adnan Menderes) Havaalanı Saat: 19:30


İptal Şartları

Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar Tarya Tur’da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Tarya Tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

Uçaklı Turlarımızda;
Uçak ile ilgili bölümlerde havayolu sözleşmesi geçerlidir. 
İptal sigortaları uçak ulaşımını kapsamaz.
Kademeli fiyat sistemi mevcuttur. 
İlan edilen fiyat en düşük sınıftan açılan fiyattır. 
Uçaklı tur programlarında "ekonomik sınıf" kullanılmaktadır.

https://www.taryatur.com/gap-turu-pegasus-ile-5-gece-6-gun
Tarya Turizm Seyahat Acentesi
Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No 194 10400 Ayvalık – TÜRKİYE
+90 552 428 27 07


Bu çıktı 28.03.2024 23:10 tarihinde verilmiştir. Tarya Turizm Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.