Günübirlik Tire-Ödemiş-Birgi-Bozdağ Turu Tur Programı

 Günübirlik Tire - Ödemiş - Birgi - Bozdağ Turu 

Kalkış Yerleri: Akçay
Gezilecek Yerler:
PROGRAM
Tire-Ödemiş-Birgi-Bozdağ Turu

Sabah saat 06:00‘da hareket ediyoruz. Şakran’da vereceğimiz mola ardından Türkiye’nin en güzel ilk on kasabası arasında yer alan Tire’ ye gidiyoruz. İlçede hemen her ev urgan imalathanesidir ve insanlar geçimini bu yaptıkları urganları satarak sağlarlar. Tire Kent Müzesi gezisi, sonrasında Ödemiş’ e devam ediyoruz.

Organik ürünleri ve Keçeleri ile ünlü Ödemişi geziyoruz. Öğle yemeği(Ekstra) için serbest zaman veriyoruz. İsteyen misafirlerimiz yörenin geleneksel köftesinin tadına bakabilir. Ödemiş ve çevresinde bulunan Aydınoğulları Beyliği’nin Selçuklu ve Osmanlı eserlerini görüyoruz. Ardından tarihi yapısıyla adeta bir açık hava müzesi olan Birgi'ye geçiyoruz. Sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan bu şirin Bucak’ ta Hypaiapa antik kent kalıntıları da bulunmaktadır. Aydınoğulları Beyliği’nin merkezlerinden biri olan Birgi’de, 18.yy sonu ve 19.yy başlarında Çakıroğlu Şerif Ali Ağa tarafından yaptırılan bugün müze olarak kullanılan tarihi Çakırağa Konağı'nı görüyoruz. Ardından en son 1964,1965 yıllarında restore edilen İmam-ı Birgi Mehmet Efendi Türbe ve Külliyesi, Aydınoğlu Mehmet Bey Camiini geziyoruz. Ulu Camii diye de anılan Camii’nin mimarisi ile büyülenmemek mümkün değil. Mihrabı çifte kıvrık dallı, barok tarzı süslemelerle çevrili, firuze ve koyu mor renkli yıldız ve geçmelerle süslü çinilerle kaplıdır.

Bir sonraki durağımız Gölcük'te köy meydanın da ki çay molamızın ardından, Gölcük'ten ayrılıp doğası ile huzur bulacağımız Bozdağ' a geçiyoruz. Bozdağ gezimiz sonrası yolumuzun üzerinde şifalı sularımızı içtikten sonra akşam saatlerinde Edremit’ e varıyoruz. Bir başka Tarya Tur organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Turumuzda yer alan ekstra turlar yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde ve hava koşullarından kaynaklı ; iptal hakkı tur hareket tarihinden 1 gün öncesine kadar Tarya Tur’da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Tarya Tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

    https://www.taryatur.com/gunubirlik-tire-odemis-birgi-bozdag-turu
    Tarya Turizm Seyahat Acentesi
    Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No 194 10400 Ayvalık – TÜRKİYE
    +90 552 428 27 07


    Bu çıktı 19.04.2024 01:38 tarihinde verilmiştir. Tarya Turizm Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.