Günübirlik Edirne Turu Tur Programı

 Günübirlik Edirne Turu 

Kalkış Yerleri: Akçay Kalkış
Gezilecek Yerler:
PROGRAM
Edirne Turu

Misafirlerimizi buluşmak noktalarından alarak Çanakkale yolu üzerinden Edirne’ye doğru yola çıkıyoruz. İlk durağımız Balkan Savaşları Müzesi olacak. Sonrasında kahraman Şükrü Paşa’nın kabrini barındıran Şükrüpaşa Tabyası’nı geziyoruz. Buradan, Koca Sinan`ın ustalık eserim dediği Selimiye Camii’ne geçiyoruz. Dünya mimarlık tarihinin mihenk taşlarından Selimiye Camisini gezdikten sonra  alışveriş için Selimiye Arastası’na geçiyoruz. Meşhur Edirne Tava Ciğerini tadabileceğiniz öğle yemeği molasından sonra, Balkan Harbi’nde Bulgarlar tarafından kurulan kampta Türk askerlerin aç bırakılıp ağaç kabuklarını yemek zorunda kaldıkları Tunca Adası yani Sarayiçi bölgesi, Adalet Kasrı, Lozan Anıtı ve Müzesi, Türkiye yağlı güreş başpehlivanının seçildiği Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı alanı, Balkan Şehitleri Anıtı’nı görüyoruz. 2004 Yılı Avrupa Müze Konsey Ödülünü almaya hak kazanmış 1484-1488 yılları arasında inşa edilen ve akıl hastalarının tedavi edildiği Sağlık Müzesi’ni (2.Bayezid Külliyesi, Darrüşifa ve Tıp Medresesi) geziyoruz. Sonrasında Edirne’deki en büyük kapalı çarşı konumundaki, özellikle Yunanistan’dan gelen günübirlikçi alışveriş gruplarının uğrak noktalarından Ali Paşa Kapalı Çarşısı gezimizi gerçekleştiriyoruz. Yorgunluğumuzu unutturacak dünyada gün batımının izlendiği en güzel yer olarak bilinen Tunca ve Meriç Nehirleri ve Köprülerini görüyoruz. Turumuzu Karaağaç tren istasyonunu gezerek tamamlıyoruz. Harika fotoğraflar çekme fırsatını kaçırmayın. Saat 19.00’da Edirne’den yola çıkıyoruz. Bir sonraki Tarya Tur organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Turumuzda yer alan ekstra turlar yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde ve hava koşullarından kaynaklı ; iptal hakkı tur hareket tarihinden 1 gün öncesine kadar Tarya Tur’da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Tarya Tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

    https://www.taryatur.com/gunubirlik-edirne-turu
    Tarya Turizm Seyahat Acentesi
    Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No 194 10400 Ayvalık – TÜRKİYE
    +90 552 428 27 07


    Bu çıktı 19.04.2024 05:02 tarihinde verilmiştir. Tarya Turizm Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.