Assos - Behramkale Turu Tur Programı

 Ayvalık Çıkışlı Günübirlik Assos - Behramkale Turu 

Kalkış Yerleri: Akçay Kalkış
Gezilecek Yerler: Assos - Behramkale
PROGRAM
Assos - Behramkale Turu

Sabah 08:00’da Tarya Tur ofis önünde buluşuyoruz; tarih, felsefe ve doğanın büyülü köşesi Assos’a yaklaşık bir buçuk saatlik bir yolcuk sonunda ulaşıyoruz.

Ortaçağ mimarisini andıran yapılar arasında tarihi köy evlerini geride bırakarak işçiliği ve mimarisi açısından döneminin en önemli surlarından, hem denize hem karaya egemen 3 km uzunluğunda bir surla çevrili Akropol’e varıyoruz. Akropol’ün en yüksek yerinde kurulmuş Athena Tapınağı ile Akropol’ün güney yamacında bulunan ve daha sonra kiliseye dönüştürülen Agora’yı, Agora’nın doğusundaki kürsü, heykeller ve küçük anıtsal yapılardan oluşan Bouleuterionu (Meclis), Gymnasiumu, geleneksel Grek tiyatro planına uygun at nalı biçimindeki tiyatroyu, stoayı kuş bakışı görüyoruz. Aristoteles’in hayatının 3 yılını geçirdiği ve M.Ö. 347-344 yılları arasında kurduğu felsefe okulunu gördükten sonra Akropol çıkışında yer alan bir Osmanlı eseri, I. Murad dönemine ait Hüdavendigar Camii’ni geziyoruz.

Akropol gezimizin ardından orjinal mimarisi bozulmadan onarılan taş yapıların bulunduğu Assos Antik Liman’ı yukarıdan panoramik olarak görüp geçiyor (Assos Antik Limanı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle kapalıdır.), yüzme ve yemek molası için Kadırga koyuna gidiyoruz. Denizde günün tatlı yorgunluğunu attıktan sonra kültür turumuza eski bir Rum köyü olan Yeşilyurt ile devam ediyoruz. Taş evlerin arasından bu şirin köyü gezerken Körfez’in eşsiz manzarası eşsiz manzarası ile büyüleniyoruz.

Günbatımı ile birlikte turumuzu tamamlıyor ve bir başka Tarya Tur organizasyonunda buluşmak üzere ayrılıyoruz.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Turumuzda yer alan ekstra turlar yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde ve hava koşullarından kaynaklı ; iptal hakkı tur hareket tarihinden 1 gün öncesine kadar Tarya Tur’da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Tarya Tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

    https://www.taryatur.com/assos-behramkale-turu
    Tarya Turizm Seyahat Acentesi
    Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No 194 10400 Ayvalık – TÜRKİYE
    +90 552 428 27 07


    Bu çıktı 19.04.2024 16:04 tarihinde verilmiştir. Tarya Turizm Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.